Министерството на правосъдието на САЩ обяви в неделя, че ще извърши

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви в неделя, че ще извърши
Коментари Харесай

След клането в Тексас, проверяват действията на полицията

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи в неделя, че ще извърши инспекция на реакцията на полицията масовата пукотевица в началното учебно заведение в Увалде, щата Тексас, при която починаха 19 деца и двама учители, заяви CNN.

" По искане на кмета на Увалде Дон Маклафлин, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати ще извърши инспекция на правоприлагащите органи на всеобщата пукотевица в Увалде, Тексас, на 24 май ", сподели представителят Антъни Конли в изказване.

Проверката е значимо развиване, тъй като чиновниците на Тексас и правоприлагащите органи са били под натоварен контрол за метода, по който чиновниците са реагирали на стрелбата.

Клането, считано за най-смъртоносната сходна пукотевица в учебно заведение в Америка след Санди Хук през 2012 година, бе последвано от спорни публични сведения за това по какъв начин се е развил. Забавената полицейска борба с всеобщия стрелец ускори гнева на родителите, като някои настояват, че по-бързата реакция би могла да избави живота на децата.

" Целта на прегледа е да даде самостоятелен доклад за дейностите и отговорите на правоприлагащите органи през този ден, както и да разпознава извлечените поучения и най-хубавите практики, с цел да помогне на лицата за първа помощ да се приготвят и реагират на дейни стрелялки. Прегледът ще се организира с отдела на отдела Служба за полицейска активност, насочена към общността ", сподели Конли.

" Както при предходните прегледи след деяние на Министерството на правораздаването на всеобщи стрелби и други сериозни произшествия, тази оценка ще бъде обективна, транспарантна и самостоятелна. Министерството на правораздаването ще разгласява отчет със своите констатации в края на прегледа си. "

Припомняме, че през днешния ден на посещаване в Увалде са президентът и първата дама на Съединени американски щати - Джо и Джил Байдън. 

След нещастието Байдън поде отново познатия апел на демократите за надзор над оръжията в страната. 

За разлика от него, експрезидентът републиканец Доналд Тръмп се застъпи за опазване на правото на носене на оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР